Cuisine et dépendances

Recettes de cuisine, expériences gastronomiques, saveurs et couleurs, plaisirs des papilles

21 juin 2006

Ensimainen artikkeli Ilkassa

Hei hei!

Eilen minun ensimaiset reseptit olivat Ilkassa...
Sinne on kuva ja reseptit!
Hyvää ruokaa halua!

cimg2240

Kesän grillijuhliin raparperia ja parsaa

Alkukesä on raparperien aikaa. Ne aloittavat kasvunsa ensimmäisten joukossa. Raparperista voit valmistaa mm. mehua, hilloja tai piiraita. Mutta haluaisin esitellä teille / valmistaa jotain erilaista perinteisen, toki herkullisen raparperipiiraan sijaan. Näin alkukesään käy mainiosti maukas ja ehkä suomalaisille hieman eksoottinen raparperichutney. Se on samalla makea, että suolainen ja se käy todella mainiosti esim. grillattujen porsaankyljysten kanssa.

Suurta alkukesän herkkua on myös raikas parsa. Parsa maistuu erinomaiselta salaateissa, piiraissa, keitoissa ja vaikka risotoissa. Minun henkilökohtainen suosikkini on todella mainio suolainen parsatorttu. Se käy myös erinomaisesti grillattujen porsaankyljysten tai raikkaan salaatin kanssa.

Huomioi, että raparperichutney tulee valmistaa vähintään päivä etukäteen ennen tarjoilua. Hyvän säilyvyytensä takia voit tarjoilla raparperichutneytä vielä n. puolen vuoden päästä valmistuksesta.

Raparperichutney (750 g)

300 g raparperia

2 sipulia

80 g sulttaanirusinoita

400 g ruokokidesokeria

30 cl siideriviinietikkaa

1 rkl suolaa

1 rkl kanelia

1 rkl inkivääriä

½ rkl murskattua neilikkaa

Hyppysellinen cayennenpippuria

Pese, kuori ja paloittele raparperit ja hienonna sipuli. Pane kaikki ainekset kattilaan ja hauduta hitaasti noin tunti kunnes raparperi on pehmennyt ja sokeri täysin liuennut. Muista valmistaa chutney päivää ennen tarjoilua. Tarjoa porsaankyljysten kanssa!

Marinadi porsaankyljyksille:

Valmista ennen tarjoilua helppo ja maukas marinadi porsaankyljyksille. Murskaa 4-5 valkosipulinkynttä lautaselle, lisää hieman ranskalaista sinappia, loraus oliiviöljyä sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria. Pyörittele kyljykset marinadissa ja anna marinoitua jääkaapissa noin 3 tuntia.


Suolainen parsatorttu

Neljälle:

1 kg valkoista parsaa

2 dl maitoa

4 munaa

50 g voita

1 sitruuna

2 hyppysellistä muskottipähkinää

1 rkl perunajauhoja

½ dl vettä

Huuhtele parsat. Poista parsannuput myöhempää käyttö varten. Viipaloi pehmeät parsat. Sekoita viipaloidut parsat, maito ja muskottipähkinä kattilaan. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Sekoita varovasti perunajauhot ja vesi erillisessä astiassa. Lisää munat sekä parsanviipaleet samalla sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Paista uunissa vesihauteessa 180 asteessa noin 12 minuuttia.

Sillä aikaa, kun torttu paistuu voit valmistaa parsannuput. Kiehuta nuppuja n.10 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja sitruunankuori. Siivilöi nuput.

Lisää valmiin parsatortun päälle nuppuja ja tarjoile!

Posté par martyjul à 08:41 - Suomeksi - Commentaires [2] - Permalien [#]

Commentaires

    Bravo pour l'article et les recettes!

    Posté par Charlotte, 21 juin 2006 à 11:46
  • Merci!

    Posté par Julie, 21 juin 2006 à 13:04

Poster un commentaire